Sudenpennut

Keitä ovat sudenpennut?

Sudenpennut ovat 7-vuotiaana partiouraansa aloittelevat partioperheen pienimmät jäsenet. Sudenpenturyhmää kutsutaan laumaksi, ja laumaa johtaa akela.

 

Lisää tietoa ikäryhmän toiminnasta löytyy Suomen Partiolaisten kotisivuilta!

YrxNDVaQ.jpeg
RSXgrB7g.jpeg
78202495_2842232725796368_70552172781948
118283807_3524213090931658_3536185546552

Sudenpentujen johtajat (akelat)
Marja Mäkinen
Meeri Puskala

Aloitin partion seikkailijoista. Etsin uusia harrastuksia ja päätin ystäväni kanssa kokeilla seikkailijaryhmää. Aloitin Käppäräpartiossa, ja jatkoin harrastusta Ruoripojissa. Viihdyn partiossa hyvin ja se on tärkeä osa elämääni. Nyt kuulun samoajiin ja toimin sudenpentujen ohjaajana. 


Pidän partiossa erityisesti  yhteishengestä, hyvästä ilmapiiristä ja siitä, kuinka siellä oppii uutta ja voi samalla pitää hauskaa ystävien kanssa. Aina löytyy jotakin tekemistä, joka tuo uutta sisältöä elämään ja jossa voi kehittää itseään. 


Lempijuttujani ovat lippukunnan leirit ja erityisesti Tammen tilalla järjestetyt sellaiset. Leireiltä saa kokemuksia, joita ei koskaan tule unohtamaan. Eräänkin kerran talvileirin vaelluksen jälkeen menimme keskiyöllä uimaan avantoon! 

Partion lisäksi harrastan muodostelmaluistelua kilpajoukkueessa, ja olen kiireisen aikataulun vuoksi joutunut joskus pitämään taukoa viikkokokouksista ja muista partioon liittyvistä aktiviteeteista.

Sudenpentuna Ruoripojissa

Ruoripojat tarjoaa sudenpennuille mahdollisuutta tutustua muun partiotoiminnan ohessa tuntemusta merellä liikkumisesta, purjehdustaitojen harjoittelua pienemmillä purjeveneillä kuten optimisti jollilla, joita lippukunta omistaa.

 

Mahdollisuus on myös osallistua yhden yön kestäviin leirihin, joita yleensä on järjestetty yksi talvella ja yksi kesällä. Leirit ovatkin jääneet monen pienen partiolaisen mieleen, kun monet heistä ovat ensimmäistä kertaa poissa kotoa yötä ilman vanhempiaan, turvallisen ja tutun laumansa kanssa!

Sudenpennut kokoontuvat maanantaisin klo 18-19 Ruoripoikien kololla osoitteessa Antinkatu 9 A. Tervetuloa tutustumaan sudenpentujen toimintaan!

Partioasu

 

 

Partioasuna Ruoripoikien sudenpennuilla toimii samanlainen partiopaita, kuin maapartiolaisillakin. Yleensä paita on pitkähihainen collegepaita, jossa oikealla puolella on Suomen partiolaisten merkki, sekä vasemmassa hihassa ylhäältä alaspäin paikkakunta tunnus, alue- tai lippukuntatunnus, piiritunnus, järjestötunnus ja alimpana lupausmerkit.

 

Oikeaan hihaan kerätään suoritusmerkit jälkien suorittamisesta. Jälkiä suoritetaan pieniä osakokonaisuuksia eri kokoontumis kerroilla suorittaen.