Lippukuntamme

Lippukuntamme

Meripartiolippukunta Ruoripojat Ry on vuonna 1948 perustettu, alunperin poikalippukuntana toiminut, partiolippukunta. Ruoripojissa noudatetaan Suomen Partiolaisten eri ikäkausille suunnatuja koulutusohjelmia, pääpainon ollessa vesillä liikkumisessa.

Partiotoiminta luo hyvän pohjan läpi elämän kestäville arvoille. Toisten ihmisten ja luonnon kunnioittaminen. ryhmätyöskentely ja johtamistaidot tulevat tutuiksi partiotaipaleella.

Kalusto

Ruoripojilla on käytössä Optimisti- sekä Scout 430 jollia, Helmsman My- retkivene sekä pääkoulutusaluksena toimiva s/y Passeli.

Pienemmällä kalustolla harjoitellaan Reposaaren ”tukikohdassa”, Vohlakarissa, jossa on hyvät mahdollisuudet aloittelijoille tutustua purjehduksen perusteisiin turvallisissa olosuhteissa.

s/y Passeli

Pääkoulutusaluksenamme toimii kotimainen S/Y Passeli, joka on yksimastoinen meripartiotoimintaan mittatilaustyönä valmistettu purjevene.

Aluksen pituus on 15,69 metriä (n. 52 jalkaa) ja leveys 4,20 metriä. Syväys on 2,80 metriä ja uppouma purjehduskunnossa 18.500 kg. Maston korkeus merenpinnasta on noin 22 metriä. Purjeiden pinta-ala on 136 neliömetriä (isopurje + genoa) ja lisäksi purjevarustukseen kuuluu 166 neliömetrin asymetrinen genaakkeri. Aluksessa on majoitustilat 10+2 hengelle ja sen koneteho on 100 hevosvoimaa.

S/Y Passelin pääsuunnittelija on Insinööritoimisto O. Ahtiluoto Lahdesta, esisuunnittelun on tehnyt tamperelainen Nova Yachts Ky. Aluksen teräsrungon valmistaja on Lappeenrannan Konemetalli Oy Joutsenosta, pohjan levytti Veneveistämö Jouko Pesonen. Sisustuksen laipiot ja perustyö on tehty Merikarvialla Veneveistämö Kumpuselkä H&J Ky:ssä ja muu sisustustyö on porilaisen Meri-Porin Venetekniikka Ay:n käsialaa. Mm. kannen heloituksen, pääkulkuluukut sekä merkittävän osan pintojen alla olevasta asennustyöstä on tehnyt Ruoripoikien talkooporukka.

Aluksessa on WB-Sailsin purjeet, Sparcraftin masto ja Lewmarin vinssit ja luukut. Navigointimittaristo ja -varustus on SimRad -merkkinen. Veneessä on Wallaksen uuniliesi, putkihelat ovat Helan valmistetta ja lämmityslaite Ebersprächer. Moottorin on valmistanut Yanmar. Rungon materiaali on 3-8 mm teräslevy ja sisustus on teak -puuta sekä massiivipuuna että teakvanerina.