IMG-20200808-WA0017.jpg

Samoajat

Keitä ovat samoajat?

Samoajat ovat 15-17 vuotiaita partiolaisia, joiden tehtävät koostuvat jo johtamisharjoittelusta ja ryhmäohjaajakoulutuksesta.

 

Lisää tietoa ikäryhmän toiminnasta löytyy Suomen Partiolaisten kotisivuilta!

IMG-20200823-WA0038.jpg
IMG_20180728_172533.jpg
IMG-20200802-WA0020.jpg

Samoajat Ruoripojissa

Samoajille annetaan lippukunnassa melko paljon vastuuta, sillä he toimivat viikoittaisissa kokouksissa ryhmänvetäjinä, osallistuvat leirien suunnitteluun sekä vastaavat leirien ja muiden tapahtumien toteuttamisesta yhdessä vaeltajien ja aikuisten kanssa. Samoajilla on myös mahdollisuus päästä mukaan pidemmille purjehduksille, jollaisia on tehty mm. Turun saaristoon ja Maarianhaminaan. Samoajilla on kuitenkin myös omia aktiviteetteja ja monille leireille he pääsevät osallistumaan leiriläisen roolissa.

 

Samoajat kokoontuvat muutaman kerran kuukaudessa. Lisäksi samoajat järjestävät välillä omia leirejä ja retkiä sekä käyvät purjehtimassa.

Samoajaluotsit

Maija Järnfors

Aloitin partion, koska veljeni ja muutama kaverini olivat Ruoripojissa. Olen aina pitänyt veneilystä ja merellä olemisesta, partiossa innostuin erityisesti purjehtimisesta. Partiossa olen oppinut paljon kaikenlaista, mistä on ollut usein hyötyä muuallakin. Olen johtanut seikkailijoita ja tarpojia sekä nyt myös samoajia.  Parasta partiossa on purjehdukset ja leirit kavereiden kanssa.