IMG_20200807_201256.jpg

Lippukunta

Lippukuntamme

Meripartiolippukunta Ruoripojat Ry on vuonna 1948 perustettu, alunperin poikalippukuntana toiminut, partiolippukunta. Ruoripojissa noudatetaan Suomen Partiolaisten eri ikäkausille suunnatuja koulutusohjelmia, pääpainon ollessa vesillä liikkumisessa.

huivi1.jpg

POHJA LÄPI ELÄMÄN KESTÄVILLE ARVOILLE

Partiotoiminta luo hyvän pohjan läpi elämän kestäville arvoille. Toisten ihmisten ja luonnon kunnioittaminen. ryhmätyöskentely ja johtamistaidot tulevat tutuiksi partiotaipaleella.

Lippukunnanjohtajan esittely

kuvanettisivut.jpeg

Ville Sundelin

Moikka, olen Ville ja olen ollut partiotoiminnassa mukana 14 vuotta. Aloitin partion kahdeksanvuotiaana Ulvilassa ja vuoden jälkeen vaihdoin Ruoripoikiin, jossa olen sen jälkeen toiminut. Partio on antanut minulle hauskoja kokemuksia, hyviä elämänmittaisia ystäviä ja oppeja, joita en muualta olisi saanut.

Olen aina harrastanut partion lisäksi eri urheilulajeja. Välillä nämä muut harrastukseni rajoittivat mahdollisuuksia osallistua viikoittaiseen toimintaan. Nykyisin muilla paikkakunnilla opiskelu aiheuttaa myös tämän samanlaisen vaikutuksen. Partiossa tämä ei kuitenkaan estä mitään, sillä partio on ainakin itselleni ollut harrastus tai melkeinpä voi sanoa elämäntapa, jossa osallistuminen on mahdollista monella eri tasolla.

Mahdollisuus purjehtia erityyppisillä veneillä sekä leirit ja kurssit, joilla pääsee purjehtimaan myös muiden lippukuntien veneillä ovat muiden partioon liittyvien asioiden ohella olleet minulle tärkeimpiä asioita juuri meidän meripartiolippukunnassamme. Merellä purjehtien rauhoittuminen on asia, jota oppii arvostamaan koko ajan enemmän.

Kalusto

Ruoripojilla on käytössä Optimisti- sekä Scout 430 jollia, Helmsman My- retkivene sekä pääkoulutusaluksena toimiva s/y Passeli.

 

Pienemmällä kalustolla harjoitellaan Reposaaren "tukikohdassa", Vohlakarissa, jossa on hyvät mahdollisuudet aloittelijoille tutustua purjehduksen perusteisiin turvallisissa olosuhteissa.

Meripartiolippukunta Ruoripojat ja jollat
IMG_3122_edited.jpg

 

s/y Passeli

Pääkoulutusaluksenamme toimii kotimainen S/Y Passeli, joka on yksimastoinen meripartiotoimintaan mittatilaustyönä valmistettu purjevene.

Meripartiolippukunta Ruoripojat purjehtii Passeli-veneellään

Aluksen pituus on 15,69 metriä (n. 52 jalkaa) ja leveys 4,20 metriä. Syväys on 2,80 metriä ja uppouma purjehduskunnossa 18.500 kg. Maston korkeus merenpinnasta on noin 22 metriä. Purjeiden pinta-ala on 136 neliömetriä (isopurje + genoa) ja lisäksi purjevarustukseen kuuluu 166 neliömetrin asymetrinen genaakkeri. Aluksessa on majoitustilat 10+2 hengelle ja sen koneteho on 100 hevosvoimaa.

 

S/Y Passelin pääsuunnittelija on Insinööritoimisto O. Ahtiluoto Lahdesta, esisuunnittelun on tehnyt tamperelainen Nova Yachts Ky. Aluksen teräsrungon valmistaja on Lappeenrannan Konemetalli Oy Joutsenosta, pohjan levytti Veneveistämö Jouko Pesonen. Sisustuksen laipiot ja perustyö on tehty Merikarvialla Veneveistämö Kumpuselkä H&J Ky:ssä ja muu sisustustyö on porilaisen Meri-Porin Venetekniikka Ay:n käsialaa. Mm. kannen heloituksen, pääkulkuluukut sekä merkittävän osan pintojen alla olevasta asennustyöstä on tehnyt Ruoripoikien talkooporukka.

 

Aluksessa on WB-Sailsin purjeet, Sparcraftin masto ja Lewmarin vinssit ja luukut. Navigointimittaristo ja -varustus on SimRad -merkkinen. Veneessä on Wallaksen uuniliesi, putkihelat ovat Helan valmistetta ja lämmityslaite Ebersprächer. Moottorin on valmistanut Yanmar. Rungon materiaali on 3-8 mm teräslevy ja sisustus on teak -puuta sekä massiivipuuna että teakvanerina.